Erasmus+

Еразмус+

Nurturing Creativity in Education: Restoring Power2020-1-UK01-KA227-SCH-094436

Projekti

О пројекту

Креативност у образовању невероватно је драгоцена, јер помаже у изградњи когнитивне комплексности код ученика.

Такође, промовише и развој њихових вештина. Знајући све предности које доноси креативност у образовању, чинило би се да би школе широм света то више промовисале у својим учионицама.

Mеђутим, то уопште није случај.Ово је основа на којој се темељи пројекат „Неговање креативности у образовању: обнављање моћи“: развијање креативности у образовању обучавањем људи у образовном сектору, као што су то наставници, директори итд., како би ученици развили вештине неопходне за будуће изазове.

Саобраћајно – техничка школа „12. фебруар“ из Ниша, заједно са другима партнерским институцијама из Велике Британије, Италије, Норвешке и Малте, партнер је на овом Еразмус КА227 пројекту.    

Главни циљеви овог пројекта јесу:

1. оспособљавање младих људи и одраслих неопходним компетенцијама како би могли да дођу до креативних и иновативних решења;

2. обучавање наставника/васпитача за коришћење нових метода и алата који се односе на креативност, иновативност и предузетништво и унапређивање њиховог професионалног развоја;

3. развијање креативности и динамичног размишљања ученика кроз различите сценарије, приказујући више решења и узимајући у обзир концепте који проширују ум.    

  Наставни кадар Саобраћајно – техничке школе „12. фебруар“ присуствоваће активностима које ће се одржати у Истанбулу, Турској од 7. до 12. маја 2023. године. Такође, 25 одабраних наставника и ученика школе похађаће е-курс, који се темељи на:

1. неопходност креативности у образовању (шта је креативност у образовању, потреба за креативношћу у школама, користи, улога пандемије итд.);

2. методе креативности (коришћене методе, нове методе, улога технологије, методе на отвореном и у затвореном простору итд.);

3. улога ученика, наставника, директора, родитеља, одбора итд. (њихове улоге као препрека, али и као начин да се превазиђу изазови);

4. најбоље праксе/предлози.

    Сви учесници е-курса добиће сертификате као потврду о учешћу на овом пројекту од стране нашег малтешког партнера Genista Research Foundation.

ИНФОРМАЦИЈЕ О „ЕРАСМУС+“ ПОГРАМУ ЕВРОПСКЕ КОМИСИЈЕ (за ученике и родитеље)

Наша школа је аплицирала са пројектом под називом “Откриј своју будућност”

Због ситуације са пандемијом кренули смо у организацију путовања тек сада.

Планиран је одлазак групе од 20 ученика и 2 наставника у пратњи.

Све се финансира из средстава која смо добили од Европске Уније, комплетан пут са смештајем. Према томе, учесници неће имати никакве трошкове.

Молимо да се ученици који желе да буду учесници у пројекту договоре са родитељима и да попуне пријавни формулар и пошаљу га на мејл: masinstvoss@gmail.com, најкасније до среде, 27.априла 2022.године Неопходно је знање енглеског језика.

 

Scroll to Top